Vážení a milí Novojičíňáci, spolu se svým týmem dáváme dohromady informace, které nám pomohu zlepšit život v Novém Jičíně do budoucnosti. Řada věcí je nám zřejmých, ale je možné, že jsme nějakou oblast přehlédli, jsme také jen lidé. Budeme moc rádi, když nám sdělíte Váš názor do jednoduchého formuláře. Nechceme žádný Váš telefon ani mail. Děkujeme...

Problematika bezdomovectví se řeší napříč celou společností. Smyslem článku, který právě čtete, není problém dokonale a okamžitě vyřešit, ale poukázat na další možnost, které je možné při řešení problémů s bezdomovci využít.

4. 5. 2022 byl jako lídr kandidátky uskupení Víc pro Nový Jičín s ČSSD pro komunální volby 2022 jednomyslně schválen současný zastupitel a ředitel Městské policie Opava - Mgr. Jiří Klein.

Slezská univerzita v Opavě společně se Zdravotními sociální službami a Městskou policií Opava testují systém elektronické péče, který umožní rychlé přivolání pomoci, v případě že se senior v domácnosti dostane do nesnází. Umí vyhodnotit riziko situace a přivolat pomoc. V budoucnu by systém mohl částečně pomoci při práci sociálních pracovníků,...

Prosincový návrh našeho zastupitele Jiřího Kleina byl završen v den výročí narození Karla Kryla 12. 4. 2022 slavnostním předáním pamětního listu o čestném občanství do rukou jeho bratra Jana Kryla. Slavnostní večer spojený s vernisáží byl velmi pěkně připraven ze strany pracovníků Informačního centra. Emotivně recitovala paní Jana Homolová, na...

Ve čtvrtek 7. 4. 2022 jsem zahájil sérii setkání s občany města pod názvem Na kus řeči a šálek kávy. Cílem je nabídnou lidem možnost probrat společně témata, která ovlivňují život ve městě.

Štáb České televize natáčel počátkem letošního roku reportáž o Jiřím Kleinovi. Podívejte se na necelých 6 minut pořadu a nahlédněte do profesního i soukromého života našeho budoucího lídra. Jiří momentálně sestavuje tým kandidátů Víc pro Nový Jičín pro podzimní komunální volby 2022.

S radostí jsme pro Vás zorganizovali 3. ročník odemykání Čerťáku. Toho se letos zúčastnilo 47 odvážných lidí přímo ve vodě. Za povzbuzování přihlížejících odemkli Čerťák děti, ženy a muži pro sezónu 2022 a obdrželi pamětní diplom. Počasí přálo, občerstvení bylo dostatek, voda měla 8°C a bezpečnost zajistili Novojičínští potápěči.

I takto, by se s nadsázkou dal popsat přístup a jedna z posledních kauz vedení novojičínské radnice ve vztahu k hospodaření města. Vlastně až od novinářů se zastupitelé a občané města dozvěděli, že bylo 100 milionů korun z městského rozpočtu převedeno v průběhu posledních dvou let do ruské Sberbank. Vedení města se snaží obhájit tím, že do Sberbank...

Včera 10. 3. 2022 jsme měli možnost, udělat dobrý skutek v podobě adresné pomoci Ukrajinské komunitě, žijící a pracující v Novém Jičíně. Jedná se o skupinu více jak dvou desítek dospělých a několika dětí. Celý nápad se zrodil v hlavě mé ženy, která je potkala při práci v agentuře.